Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

Punts d'interès

Àrees de lleure
Àrea del Pont de Sant Joan
Paratge molt freqüentat, per la seva proximitat a la vila i al riu. Hi han ombres i la presència de l’aigua del Bastareny ajuda a mantenir la sensació de frescor. No hi ha font.

Font de la Vinya Vella
Font de l'Andino
És una petita àrea de pícnic al costat del riu. Hi ha una font d’aigua potable.

Riugr01Riugréixer o Rigoréixer
És un agradable i bell indret. Riugréixer és un paratge vestit de pollancres al costat del riuet del mateix nom. Està adequat com àrea de pícnic. Hi ha una font. A l’estiu ens podem refrescar en el rierol mirant de no espantar a la merla d’aigua que habita en aquest entorn.

Paller02Santuari de la Mare de Déu de Paller i Font dels Banyadors
Hi ha un àrea de pícnic amb taules, bancs i barbacoes. És un bon lloc perquè els nens puguin jugar sense perill de cotxes.

Museus i centres d’interpretació
Pcadi01Centre d'informació i interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró
Les oficines del Parc Natural Cadí-Moixeró ofereixen al visitant tota l’informació necessaria per fruir al màxim de les possibilitats del terreny. Una exposició permanent, i d’altres d’itinerants junt amb un audiovisual, ens introdueixen en l’espectacularitat de la natura.

El Parc natural del Cadí-Moixeró va ser creat per mitjà del Decret 353/83 de 15 de juliol de 1983 de la Generalitat de Catalunya, a instàncies del Parlament de Catalunya.

El Parc natural del Cadí-Moixeró, amb una superfície de 41.342 hectàrees, és el segon parc natural més gran de Catalunya i forma part de tres comarques: l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.
Catars01Centre Medieval i dels Càtars - Centre d’interpretació del Catarisme-
A través de les sales, diferents personatges ens explicaran el lligam dels càtars amb les nostres contrades i coneixerem el ric passat de la capital històrica de l'alt Berguedà.

Patrimoni arquitectònic
Esgl01Església de Sant Esteve de Bagà
És un bell exemple de transició de l’art romànic al gòtic que es va acabar de construir l’any 1339. L’edifici és de tres naus cobert amb volta de canó apuntada al centre i voltes d’aresta a les naus laterals. Destaca la portalada gòtica esculpida que és l’exemple més important del gòtic a la comarca. A l’interior es conserven obres artístiques de diferents èpoques: una creu bizantina de plata, les restes de l’antic altar barroc, i pintures murals neoclàssiques a la capella del Santíssim.

Carro antic al pati del Palau dels PinósPalau dels Pinós
El Palau era el centre senyorial de la vila , i es troba al capdemunt d’ aquesta. Actualment acull el CMC –Centre Medieval i dels Càtars- i l’Oficina de Turisme. També en las seves sales es duen a terme exposicions temporals i actes culturals diversos.

Plaça Porxada de BagàPlaça Galceran de Pinós
El nucli urbà de la vila es diferencia clarament la part antiga de la població, construïda sota el Palau dels Pinós i resguardada per les antigues muralles. Destaca per la seva bellesa la Plaça Galceran de Pinós, plaça porxada amb edificis de notable antiguitat i tot el conjunt del nucli antic medieval.

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona