Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

15.03.2019

Anunci informació Cens Electoral


ANUNCI D’INFORMACIÓ PÚBLICA

 

Assumpte:  Informació pública CENS ELECTORAL.

Expedient:  GESTIONA 169/2019

 

Des del 5 de març, data de publicació del decret de convocatòria de les eleccions generals, s'ha iniciat el calendari electoral. A l’enllaç de l’INE Elecciones a Cortes Generales de 28 de abril de 2019. Plazos de interés trobareu els terminis que poden ser del vostre interès.


El CENS ELECTORAL vigent per a aquestes eleccions és el tancat  a 1 de gener de 2019, és a dir, que inclou les variacions enviades el penúltim dia hàbil del mes de desembre.


El CENS ELECTORAL de residents a l’estat espanyol es podrà consultar entre l’11 i el 18 de març de 2019 als ajuntaments i a les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral (OCE).

Els electors residents a l’estranger podran comprovar les seves dades d’inscripció durant aquest període a les oficines consulars i podran presentar reclamacions a les seves dades d’inscripció als ajuntaments, consolats o a les delegacions provincials de l’OCE durant aquest període.

També està disponible a la Seu Electrònica de l’INE un servei de consulta a les dades d’inscripció al cens electoral i de la mesa i direcció del local electoral, prèvia acreditació de la identitat de l’elector amb certificat electrònic reconegut (DNI electrònic, entre d’altres).


Per fer la consulta, s’exigeix un certificat electrònic dels publicats a la Seu Electrònica de l’INE. Qui no posseeixi un dels indicats, podrà consultar al seu ajuntament, consolat corresponent al seu lloc de residència, a la Delegació Provincial de l’OCE o trucant al telèfon 901 101 900.


El servei estarà disponible durant tot el període electoral, inicialment amb la informació del cens de consulta i, un cop resoltes les reclamacions, amb el cens electoral de votació.

Addicionalment els electors poden consultar, sense necessitat de posseir el certificat digital, la dada de la mesa i local electoral al que els correspon votar, per diferents criteris de cerca, aportant com a dades obligatòries la província, el municipi i la inicial del primer cognom, mitjançant aquesta adreça:  https://sede.ine.gob.es/consulta_mesas_locales.

Els electors que hagin sol·licitat el vot per correu poden consultar l’estat de l’enviament de la documentació. Per aquesta consulta cal aportar l’identificador (DNI o passaport) i la data de naixement. Es pot realitzar a l’adreça: https://sede.ine.gob.es/consulta_voto_correo.


Per primer cop, en aquestes eleccions podran realitzar dos nous tràmits a la Seu Electrònica de l’INE:

- Cumplimentación de la solicitud de voto por correo de los electores residentes en España por internet, sin necesidad de poseer certificado digital

- Solicitud de exclusión de las copias del censo electoral que se faciliten a los representantes de las candidaturas para realizar envíos postales de propaganda electoral. Per a aquest tràmit cal un certificat electrònic dels publicats a la Seu Electrònica de l’INE.

 

Les funcions que desenvoluparà l’Oficina del Cens Electoral es deriven de les competències que ens els processos electorals li assigna la LOREG.


La qual cosa es fa pública per a general coneixement.DOCUMENT DATAT I SIGNAT ELECTRÒNICAMENT AL MARGE.

 

 

L’Alcaldessa – presidenta accidenta.

MARIA A. VISO HERNÁNDEZ.

(Decret alcaldia n. 2018/0220 de 03-07-2018)També et pot interessar...


Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona