Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

22.09.2014

Ultra Trail Pirineu

  • Núria Picas entrant a Bagà

    Núria Picas entrant a Bagà


 

 Bagà ha estat el referent de les curses de muntanya aquest cap de setmana del 21 i 22 de setembre, amb més de 1500 corredors participant a les curses organitzades dins l'Ultra Pirineu. L'ambient era de les ocasions especials.

 

La ultra Pirineu que s’ha celebrat aquest cap de setmana ha estat un èxit. La prova reina de 103 km i 6.300 metres de desnivell va comptar  amb més  de 1000 participants, que van prendre la sortida des de la plaça Galceran de Pinós a les 7 del matí.

 

El nou traçat de la cursa va fer que es fessin temps superiors tot i que es va comptar amb una meteorologia òptima. el guanyador va ser Luis Alberto Hernando amb un temps de 11 hores i 15 minuts, en una carrera que va dominar des del principi fins a la fi., el segon classificat va ser Francesc amb 1 hora més que Luis Alberto i el tercer Jessed Hernández. El germans Roberto i Miguel Heras, participants en edicions anteriors, van haver de abandonar per problemes físics.

 

En categoria femenina Núria Picas va fer una cursa espectacular i va quedar quarta de la classificació general, amb untemps de 12 hores 39 minuts., sent ja la quarta vegada que guanya la prova.

 

Quatre hores més tard, sortia la Marató Pirineu, entre Bagà i Bellver de Cerdanya, amb 600 participants, i 3.500 metres de desnivell positiu. El guanyador va ser Dani Tristany que va invertir un temps de4 hores 10 minuts i en categoria femenina Rosa Valls amb un temps de 5 hores  i 8 minuts.

 

La Ultra trail havia començat la nit abans amb la  Nit Pirineu, que era un recorregut de 6 kilòmetres i 850 metres de desnivell,  en la qual van prendre part més de 100 participants. El recorregut anava de la Molina fins al refugi de Niu d’Àliga. Paral·lelament hi havia la iniciativa “Tots al niu”, que consistia en pujar al refugi de Niu d’àguila en grups de família i amics, fent el mateix recorregut que la cursa, i que va acabar amb una botifarrada.  Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona